top of page

Deney Düzeneği Tasarım ve Üretim

Eskiden bilimsel formülleri tahtadan öğrenir ve ezberlerdik. Gelişen teknolojiyle birlikte öğrenme yöntemleri de büyük değişikliğe uğradı. Artık öğrendiğimiz bilimsel formülleri interaktif bir şekilde deneyerek, görerek kısaca dokunarak öğreniyoruz. Bilim merkezlerinin bu alandaki çalışmaları katkısı büyük oldu. Her geçen gün bilimi interaktif ve eğlenceli bir şekilde anlatmanın yeni yolları bulundu ve bulunmaya devam ediyor.

Artık çocuklarımızın suyun kaldırma kuvvetini öğrenirken suyla temasını veya uzayı öğrenirken de VR teknoloji kullanabildiği deney düzenekleri tasarlanabiliyor. Bilim merkezleri içerisinde veya okullarda temel bilimler veya belirli temalarda deney düzenekleri talepleri gün geçtikçe artıyor. Çünkü dünyadaki tüm kurumlar gibi ülkemizde de mümkün olan tüm imkanlar deneyimleme üzerine kuruluyor.

Bir deney düzeneğinin tasarım sürecinde eğlence ve bilgi arasında bir denge olması gerekiyor. Böylece eğlenirken öğrenme yöntemi desteklenmiş oluyor. Bunu sağlamak için de deney düzeneğinin ziyaretçi senaryosu dahilinde bilgi notları, renk seçimi, teknolojik alt yapısı, grafiklerin tasarımı, sağlamlık ve güvenlik gibi birçok kriter devreye giriyor.

Ülkemizdeki bilim merkezlerinde çalışmış ve yurt dışındaki bilim merkezlerinde yüzlerce deney düzeneğini yerinde incelemiş bir ekiple çalışıyoruz. Bu yüzden WES Team olarak beklentinizi karşılayacak ve çocuklar tarafından yıllarca kullanılması istediğiniz deney düzenekleri için birlikte çalışmayı çok isteriz.

bottom of page