Tasarım Beceri Atölyeleri
Kendin yap akımının hayatımıza girmesiyle okullarda, bilim merkezlerinde, kültür evlerinde, bilgi evlerinde tasarım beceri atölyeleri görmeye devam ediyoruz. Öğrenim sürecinde kişiyi olaya dahil edildiğinde akılda kalıcılığı artarken temel becerilerin de arttığını görüyoruz. Bu sayede drama, oyunlaştırma, stem, maker gibi kavramlar eğitim hayatının içerisinde gün geçtikçe daha da önem kazanıyor.
"Tasarım Beceri Atölyeleri Nedir?" diye merak edenleri ilgili yazımızı okuyabilirler. Ülkemizde de bilim merkezleri ile başlayan tasarım beceri atölyeleri özel okullardan sonra devlet okullarına da kurulmaya devam ediyor. TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı işbirliği ile her ilde bir dene-yap atölyesi kurulması planlanıyor. İlk aşamada bir çok ilimizde gerekli altyapılar oluşturuldu ve çalışmalar başladı. Bundan sonraki süreçte de yeni şehirlerde dene-yap atölyelerini sıkça duyacağız gibi duruyor.
Bu tarz atölyeler içerisinde yapılan çalışmaların performansı doğru sınıf tasarımı, materyal seçimi, yerleşim ve nitelikli eğitmenlerle doğru orantılıdır. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken ileride ihtiyaç duyacağı alanları iyi analiz etmek ve eğitim programlarını da buna göre hazırlamak gerekmektedir.
WES Team olarak yıllardır tasarım beceri atölyelerinde çalışıyoruz. Hem eğitmenlerinizin eğitimi hem de tasarım-beceri atölyelerinizin tasarım ve kurulumu ile ilgili sizlere yeni fikirler sunabilir, mevcut alanınızı geliştirebiliriz. İnternet üzerinden yayıncılık, espor, mühendislik, robotik, yapay zeka gibi bir çok alanda çalışmalarımızla geleceğin dünyasına açılan sınıfları birlikte tasarlayalım.