top of page

Bilim Merkezi İşletme Danışmanlığı

Bilim merkezi kurma süreci büyük ölçüde bütçe ile ilgilidir. Bu süreçte sizleri en çok zorlayacak konu bütçenin hangi kalemlere ve ne ölçüde harcanacağı olmaktadır. Bu yoğun süreçte kurulum sonrasını düşünmek bazen imkansız olabilir. Maalesef bu şekilde olduğunda da daha büyük problemlerle karşılaşmaya başlıyorsunuz.

Tüm bilim merkezlerinin açıldıktan sonra karşılaştığı en büyük problem sonrasında ne yapacağını bilmemesidir. Dünyada NEMO, Ontario Bilim Merkezi ve Exploratorium gibi iyi örnekler mevcuttur. Bu örneklerde görülen ana husus; bilim merkezlerinin bulunduğu bölgeye nasıl bir katma değer sağladığıdır. Bilim merkezleri bu alanda büyük bir potansiyel barındırır.

Bilim merkezinin potansiyelini en iyi şekilde kullanması için öncelikli olarak iyi bir ziyaretçi senaryosuna ve buna bağlı olarak insan kaynağı planlamasına ihtiyacı bulunmaktadır. Öncelikle gelen ziyaretçilerin zamanını en iyi geçirebileceği bir ortam oluşturmak sonrasında da sunulacak içeriklerle birlikte daha etkin bir yapıya kavuşabilir.

Elindeki büyük potansiyeli değerlendiren bir merkezde; yıl boyunca tüm yaşa hitap eden bilimsel etkinlikler, hafta içi ve hafta sonu programları, bölgesel-ulusal ya da uluslararası marka etkinlikler, kamu ve özel sektör için sonsuz işbirliği olanakları gibi projelerle gerçek bir bilim merkezine sahip olabilirsiniz.

Bu alanda özellikle Bursa Bilim Merkezi ve GUHEM’de hem kurulum hem de işletim alanında yıllarca edindiğimiz tecrübeleri sizlerle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.

bottom of page